Kapat
tr eng

Zeytinyağlı Limonlu Kurabiye


Zeytinyağlı Limonlu Kurabiye

Fotoğrafı görünce sizin de burnunuza limon kokusu geliyor mu? Zeytinyağıyla hem daha doygun hem de çok daha lezzetli bu kurabiyeyi tarif defterimize eklemezsek olmazdı.

Malzemeler:

  • 2 yumurta
  • ½ çay bardağı pudra şekeri
  • ½ çay bardağı zeytinyağı
  • 1 limon suyu
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 3 su bardağı+2 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Üzeri için: 1 kase pudra şekeri

Zeytinyağlı limonlu kurabiye yapılışı;

Yumurta, zeytinyağı, toz şeker, pudra şekeri, limon kabuğu rendesi, limon suyu ve zerdeçalı şeker eriyene kadar el çırpıcısıyla çırpın. Tahta kaşık ya da spatula ile karıştırmaya devam ederken yavaş yavaş unu ekleyin. Kabartma tozu ve vanilyayı da ekledikten sonra hamurun kıvamına göre un ilavesi yapabilirsiniz. Üstünü kapattığınız karışımı 1 saat kadar buzdolabından dinlendirin. Çok az yağladığınız elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, pudra şekerine batırıp yağsız tepsiye dizin. Yaklaşık 17-18 adet kurabiyeniz olacak şekilde önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Kurabiyelerinizin piştiğini evinizi saran limon ve zeytinyağı kokusundan anlayacaksınız. Biz yine de yaklaşık 15 dakika kadar pişirmeniz gerektiğini hatırlatalım.


Bizi takip edin, fırsatları kaçırmayın

Franeli © 2024 | Bu site RGS Yazılım® E-ticaret Yazılımı ile hazırlanmıştır

WhatsApp ile Hemen Ulaş!