Naturel Sızma Zeytinyağı
Hasat zamanı olgunlaşan zeytinler yere değmeden toplanır, aynı gün içinde delikli kasalarla bekletilmeden sıkım için fabrikaya götürülür. Doğal özelliklerini değiştirmeyecek ideal sıcaklıkta sadece mekanik ve fiziksel yöntemlerle sıkılır. Doğal tüm bileşenlerin ve vitaminlerin korunması için soğuk sıkım (cold press) yöntemiyle üretilen zeytinyağımız, filtreden geçirilip posasından ayrılır.
Çelik krom tanklarda uygun iklimlendirme koşullarına göre (18-23°C) saklanır.
Özellikleri:
Oleik asit oranı en fazla %0,5‘dir. Koyu yeşil bir renge ve yoğun aromatik bir lezzete sahiptir.
Kullanım alanı:
Daha çok salata, kahvaltı ve sebze yemeklerinde kullanıma uygundur.
Saklama koşulları:
Dolum tarihinden itibaren 24 ay içinde tüketilmesi önerilir.
Karanlık ve serin bir ortamda (14-15°C) saklayın.
Asit oranının artmaması ve zeytinyağının bozulmaması için hava ile temasından kaçının.
Zeytinyağı kokuyu çok hızlı içine çeker; kalitesini korumak için yakınında kimyasal madde, sabun vb. bulunmamasına özen gösterin.