Filtresiz Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı
Eylül-Ekim aylarında olgunlaşmadan toplanan zeytinler aynı gün içinde sıkım için fabrikaya götürülür. Zeytinyağımız soğuk sıkım (cold press) yöntemiyle üretilir. Ürünlerimizin oleik asit oranı en fazla %0,5 olup açık yeşil bir renge ve yoğun aromatik bir lezzete sahiptir. Filtre edilmeden sadece dinlendirme işleminden sonra doluma alınan bu ürünümüz en doğal haliyle hiçbir işlem görmeden size sunulmaktadır. Posalı görüntüye sahip erken hasar zeytinyağımız yüksek meyvem bir aromaya ve kokuya sahiptir. Zeytinyağımız filtre edilmediği için posa (sıkımdan kalan zeytin parçaları) zamanla dibe çökebilir. Bu durum zeytinyağımızın filtreden geçmediğindendir ve doğaldır.
Çelik krom tanklarda uygun iklimlendirme koşullarına göre (18-23°C) saklanır.
Özellikleri:
Oleik asit oranı en fazla %0,5‘dir. Koyu yeşil bir renge ve yoğun aromatik bir lezzete sahiptir.
Kullanım alanı:
Daha çok salata, kahvaltı ve sebze yemeklerinde kullanıma uygundur.
Saklama koşulları:
Dolum tarihinden itibaren 24 ay içinde tüketilmesi önerilir.
Karanlık ve serin bir ortamda (14-15°C) saklayın.
Asit oranının artmaması ve zeytinyağının bozulmaması için hava ile temasından kaçının.
Zeytinyağı kokuyu çok hızlı içine çeker; kalitesini korumak için yakınında kimyasal madde, sabun vb. bulunmamasına özen gösterin.