Kapat
tr eng
Zeytin

Zeytin

ZEYTİN

Kim demiş zeytin sadece kahvaltıda yenir diye...

Lezzetli ve sağlıklı bir zeytin bütün rutinlerinizi yerle bir edebilir.

Her bir zeytin tanesini el emeğiyle dalından topluyoruz, doğal ve geleneksel yöntemlerle olgunlaşmaya bırakıyoruz.

Lezzeti kadar sağlığa da önem veriyoruz.

Zeytinlerimizde hiçbir katkı maddesi ve kimyasal kullanmıyoruz.

SİYAH SELE ÇEVİRME ZEYTİN


Hasat zamanında toplanan zeytinler seçilir, yıkanır ve süzülür. Büyük zeytin bidonlarına koyduğumuz zeytinler tuz ve sirke ilavesinden sonra acı suyunu bırakması için sıkıcı kapatılır. 3-4 günde bir çevrilerek olgunlaşmaya bırakılır. Yaklaşık 6 ay içinde siyah sele zeytin yenmeye hazır hale gelir.


YEŞİL ÇİZİK ZEYTİN


Hasat zamanı zeytinler yeşilken toplanır, seçilir ve yıkanır ve süzülür. Çizme işleminden sonra içme suyu da eklenip bidonlarına konulur. Acı suyunu bırakması için yaklaşık 20 gün arayla 2 kere suyu değiştirilir. Üçüncü aşamada zeytin bidonlarına deniz tuzu ve limontuzu salamurası dökülür. Doğal fermantasyon süreci başlar ve yaklaşık 6 ay içinde yenmeye hazır hale gelir. Olgunlaşan zeytinler salamuradan çıkarılır ve ezik tanelerinden ayrılır. Ambalajlanmaya hazır zeytinlere son olarak tuz ve limontuzu karışımı dökülür.
 

Kategoriler

Sonuçları Filtrele

Fiyat (TL)
-

Bizi takip edin, fırsatları kaçırmayın

Franeli © 2024 | Bu site RGS Yazılım® E-ticaret Yazılımı ile hazırlanmıştır

WhatsApp ile Hemen Ulaş!